Ford se vrača v Le Mans

Avtor prispevka: , objavljeno 13. junija 2015 .

Iz Forda so tik pred začetkom letošnje izvedbe dirke 24ur Le Mansa potrdili, da se na slovito dirko vračajo tudi sami in to s povsem novim superšportnikom GT, ki se bo s tekmeci pomeril v razredu GTE Pro, najvišjem razredu dirkalnikov, ki temeljijo na produkcijskih avtomobilih.

Prihodnje leto bo minilo točno 50 let od slovite zmage na tej najbolj znani vzdržljivostni dirki, ki jo je Ford požel s svojim GT40. S štirimi dirkalniki se bodo pomerili s priznanimi športnimi znamkami, kot so Ferrari, Aston Martin, Porsche, nameravajo pa nastopati v celotnem prvenstvu Svetovnega vzdržljivostnega prvenstva WEC, katerega del je sicer dirka v Le Mansu, ter v prvenstvu United SportCar.
Ford je leta 1966 dirko v Le Mansu končal na prvih treh mestih, s čimer je končal prevlado Ferrarija. Ford je slavil zmago še v naslednjih treh letih. “Ko je GT40 tekmoval v 60 letih prejšnjega stoletja, je Henry Ford II želel dokazati, da lahko Ford premaga najbolj legendarne znamke v vzdržljivostnih dirkah,” je dejal izvršni predsednik Forda Bill Ford. “Še vedno smo zelo ponosni na to, da smo na tej ikonski dirki zmagali štirikrat zapored in duh, ki je gnal našo inovativnost iz katere se je rodil prvi Gord GT, nas žene še danes.”

 

0 0 glasovi
Oceni komentar
109 Comments
najstarejši
najnovejši z največ glasovi
Odzivi na vsebino
Poglej vse komentarje