Force India v Belgiji kot novo moštvo Racing Point Force India

Avtor prispevka: , objavljeno 24. avgusta 2018 .

FIA je potrdila, da se bo z dirko za VN Belgije v prvenstvo vstopilo novo moštvo Racing Point Force India. Čeprav gre za staro ekipo Force India, katero je prevzel Lawrence Stroll, je FIA neugoden položaj moštva rešila tako, da so moštvo Force India izključili iz prvenstva, s čimer je indijska ekipa ostala brez 59 konstruktorskih točk, kolikor so jih zbrali do zdaj v letošnji sezoni.

Novo moštvo Racing Point Force India tako boj za točke začenje iz ničle, kar pa se tiče obeh dirkačev se smatra, kot da sta zgolj zamenjala delodajalca, tako da bosta točke obdržala.

Govori pa se, da bi že na naslednji dirki v Monzi lahko videli obsežno menjavo dirkačev, saj naj bi Lance Stroll zapustil Williams in se pridružil Racing Point Force Indiji, njegovo mesto pa bo senzacionalno prevzel rezervni dirkač ekpe, Robert Kubica, medtem ko bo v Force Indiji zanj prostor pustil Esteban Ocon, ki bo prestopil k McLarnu, kjer bo zamenjal Stoffela Vandoorna. Vse to pa naj bi temeljilo na tem, da so morala vsa moštva podati soglasje za prestrukturiranje in nastanek novega moštva, čemur so sprva nasprotovali pri McLarnu, Williamsu in Renaultu.

SlovenianEnglishItalianGermanFrenchCroatianBosnianSerbianCzechDutchPortugueseRussianSpanish