Force India potrdila Pereza za naslednjo sezono

Avtor prispevka: , objavljeno 18. oktobra 2018 .

Moštvo Force India je potrdilo podaljšanje pogodbe s Sergiom Perezom še za naslednjo sezono. Za mehiškega dirkača bo to že šesta sezona v moštvu. Potrditev je pogodbe ni nobeno presenečenje, moštvo pa je novico objavilo potem, ko se je uspešno dogovorilo s pokrovitelji Sergia Pereza. Mehičan, ki za moštvo nastopa že od sezone 2014 ima najboljši rezultat tretje mesto. V prejšnjih dveh sezonah je končal kot sedmi v skupnem seštevku, tudi trenutno pa se nahaja na tej poziciji. Ob tem je povedal:

“Zelo sem vesel, da lahko končno razkrijem svojo prihodnost. Zelo sem motiviran za naslednjo sezono. Force India je moj dom že od leta 2014. Moštvo je v vseh teh letih verjelo vame in mi omogočilo, da lahko svoje dirkaško znanje pokažem na stezi. V zadnjih petih letih smo dosegli veliko uspehov, kljub temu pa sem prepričan, da najboljše šele prihaja. Vsa vlaganja v moštvo me navdihujejo z velikim optimizmom.”

Vodja moštva Otmar Szafnauer je ob tem dodal:

“Sergio se je v zadnjih petih sezonah dokozal, da je eden najbolj talentiranih in konstantnih dirkačev v Formuli 1. Prinaša nam dragoceno stabilnost in je zato zelo pomemben za nas.”

SlovenianEnglishItalianGermanFrenchCroatianBosnianSerbianCzechDutchRussianSpanishSlovakSwedish