Force India na lovu za Red Bullom v konstruktorskem prvenstvu

Avtor prispevka: , objavljeno 5. avgusta 2015 .

Force India se še ni vdala pri lovu na Red Bull v letošnjem konstruktorskem prvenstvu, čeprav se točkovna razlika med četrto- in petouvrščenimi v prvenstvu povečuje. Po dirki v Silverstonu ju je ločevalo štiriindvajset točk, na Hungaroringu pa so rdeči biki z drugim in tretjim mestom po točkah precej oddaljili, saj dirkača Force Indie nista prišla do cilja. Nico Hulkenberg je odstopil s polomljenim prednjim krilcem, Sergio Perez pa je imel težave z zavorami. Kot rezultat neugodnih dogodkov so zaostanek povečali na sedeminpetdeset točk, a namestnik šefa ekipe Bob Fernley je prepričan, da se njegovo moštvo še lahko odzove.

“Naš cilj po končani dirki v Veliki Britaniji je bil jasen – uloviti Red Bull za četrto mesto. Na Madžarskem so nastopili odlično in odnesli veliko točk, ampak to še ne pomeni, da smo izgubili vero v svoj cilj. Res pa je, da bo nekoliko bolj tesno. Lahko si zagotovimo peto mesto, kar so tudi minimalna pričakovanja ekipe, še vedno pa se spogledujemo z boljšo uvrstitvijo,” pravi Fernley. “Do konca je devet dirk in nekaj prihajajočih dirkališč je ugodnih za naš dirkalnik ter manj za Red Bullov. Predvsem v Spaju, Monzi in Singapurju bomo močni.”

Fernley je dodal, da imajo dobro osnovo, na kateri bodo gradili za prihodnjo sezono. “Prva polovica sezone je bila polna izzivov, hkrati pa smo bili za delo nagrajeni. Zasluge moramo pripisati tako našim inženirjem na stezi kot osnovni inženirski ekipi, ki jim je uspelo iz slabega “A-modela” avtomobila povleči peto mesto. Silverstone je pokazal potencial B-modela in tudi predstava na Madžarskem kot za nas ugodnem dirkališču je bila spodbudna. Drugi del sezone bo zelo razburljiv. Pri razvijanju naslednjega dirkalnika pa bomo tako kot ostali nadgradili letošnjega. Na tem bomo delali v preostanku leta.”

SlovenianEnglishItalianGermanFrenchCroatianBosnianSerbianCzechDutchSpanish