Force India bo testirala zadnje nove dele

Avtor prispevka: , objavljeno 23. junija 2015 .

Force India bo nadaljevala z uvajanjem novih delov na trenutni dirkalnik na testiranjih po avstrijski dirki. Uporabili bodo končne dele, prenovljen dirkalnik pa bo prvič vozil na stezi v Silverstonu.

Premik v vetrovnik Toyote v Cologno in težave s trenutnim dobaviteljem so moštvo prisilile, da so izbrali drug model dirkalnika za dirko v Avstriji, kasneje v sezoni pa bodo predstavili močno prenovljenega. Prvotni načrt je bil, da bi pretekli vikend prvič uporabili B-verzijo, a se je moštvo odločilo za postopno uvedbo novih delov na dirkah od Velike nagrade Monaka.

Namestnik šefa ekipe, Bob Fernley, je za Autosport dejal: “Nenehno smo uvajali spremembe vse od dirke v Monaku. Spremenili smo že nekaj mehanskih elementov, ki so dobro testirani, saj smo želeli dirkalniku dodati zanesljivost in s tem predstave, h katerim stremimo. V Avstriji želimo dobiti potrditev na aerodinamičnem področju, tako da bomo opravili nekaj popravkov na karoseriji.”

“Narediti želimo dve šasiji: za vsakega dirkača tako, ki mu bo dala enake možnosti v Veliki Britaniji. Zaenkrat smo z vsem v rokih, lahko bi rekli, da celo prezgodnji, ker smo komponente uspeli pripraviti prej,” je zaključil Fernley.

0 0 glasovi
Oceni komentar
1 Comment
najstarejši
najnovejši z največ glasovi
Odzivi na vsebino
Poglej vse komentarje