Folger in Zarco v boju za Rossijevo Yamaho

Avtor prispevka: , objavljeno 22. avgusta 2017 .

Jonas Folger meni, da bo nagrada za zmagovalca dvoboja med njim in moštvenim kolegom Johannom Zarcom, priložnost da Valentina Rossija zamenja v tovarniškem moštvu Yamahe. Tako Folger kot Zarco sta letos novinca v razredu MotoGP, a sta se oba postavila v vlogo ustaljenih dirkačev v ospredju, čeprav dirkata na lanski Yamahi moštva Tech3.

Francosko moštvo je potrdilo, da bosta oba dirkača ostala z njimi tudi v prihodnji sezoni, zatem pa obstaja možnost, da se bo sprostilo mesto pri Yamahi, če se 38-letni Rossi odloči zaključiti kariero. “Dvoboj md nama z Zarcom je tudi dvoboj za Rossijev sedež,” je prepričan Folger. “Johann je dvakratni svetovni prvak, toda vem, da zmorem vse, kar zmore tudi on. Ne vem, kako daleč še lahko gre, toda prišel sem na nivo, na katerem je bil ob začetku sezone, zato sem poln samozavesti.

Na začetku leta sem si mislil, da bo vso sezono korak pred mano in da mu bom težko sledil. Toda potem sem počasi pridobil samozavest in dobre dirke so mi dale dober vpogled. Johann je zame največji izziv, zato ga moram premagati. Zelo dober moštveni kolega je in zelo dobra oseba. Všeč mi je, dober človek je. Toda želi si me premagati in jaz želim premagati njega, tako da se boriva za isto stvar.”

Folger je na domačem Sachsenringu dosegel svoj najboljši rezultat letos. Dirko je po dvoboju z Marcom Marquezom končal na drugem mestu. Nemec se je ob prihodu v razred MotoGP nekoliko bal dvobojev z uveljavljenimi imeni, strah pa je zdaj že obvladal. “Pri dvobojih sem se vedno bal napak,” je priznal Folger. “A je tako, da če se bojiš, boš napako naredil še toliko prej. Nisem verjel vase, tako kot zdaj in brez samozavesti se ne moreš boriti. Tako sem včasih imel dober konec tedna, pa sem delal napake. Tu je veliko svetovnih prvakov, tako da si nekoliko težko rečeš, da boš na neki dirki nekoga premagal. Toda danes proti njim dirkam tako, kot proti vsem drugim, brez da bi si rekel “Ojej, to je Lorenzo, Rossi, Marquez, bom raje ostal zadaj in ne bom poskušal prehitevati”, še vedno imam to težavo, katero pa imam vsak dan bolj pod nadzorom,” je še dodal Folger.

Foto: Yamaha

SlovenianEnglishItalianGermanFrenchCroatianBosnianSerbianCzechDutchSpanish