Fittipaldi testni dirkač moštva Haas

Avtor prispevka: , objavljeno 9. novembra 2018 .

Pietro Fittipaldi, vnuk dvakratnega svetovnega prvaka Emersona bo na testiranju v Abu Dhabiju ob koncu letošnje sezone prvič sedel v dirkalnik Formule 1 potem, ko je postalo jasno, da bo v naslednji sezoni testni dirkač moštva Haas. Fittipaldi je bil z moštvom v pogovoru za testiranje že v letošnji sezoni, vendar vse se je to nekoliko prestavilo zaradi nesreče med pripravo na dirko vzdržljivostnega prvenstva avtomobilov v Spaju, kjer si je zlomil nogo.

Dvaindvajsetletni Brazilec je sedaj tudi uradno potrjen kot testni dirkač moštva Haas za naslednjo sezono in bo tako svoje obveznsti začel opravljati na Pirellijev testu pnevmatik v Abu Dhabiju po nedeljski dirki. Fittipaldi je leta 2017 osvojil naslov prvaka v Formuli V8 3.5, letos pa naj bi imel imel ponudbe za nastop v številih drugih dirkaških kategorijah – WEC, IndyCar in Super Formula.

Šestkrat je že sier nastopil na dirki IndyCar, v prvenstvu vzdržljivostnih avtomobilov pa po zlomu noge ni nastopil.

Ob podpisu pogodbe s Haasom je povedal:

“Zelo sem hvaležen moštvu, da mi je omogočilo to vlogo. K tem sta največ pripomogla Gene Haas in Gunther Steiner, ki se jima še posebej zahvaljujem za dano priložnost. V Formuli 1 so letos opravili izjemno delo in povabilo, da skupaj z njimi nadaljujem to uspešno zgodbo je zame zelo velika spodbuda.”

“Zelo se že veselim sesti v dirkalnik v Abu Dhabiju. Izkušnje, ki jih bom pridobil želim unovčiti v naslednji sezoni in v prihodnosti, da dobim sedež v Formuli 1.”

Fittipaldi bo drugi dan Pirellijevega testa dirklnik prepustil nekdanjemu konkurentu v  Formuli V8 3.5 Louisu Deletrazu.

“Vesel sem, da lahko pozdravim Pietre v našem moštvu. Zelo se veselimo sodelovanja z njim,” je dejal vodja moštva Gunther Steiner.

“S seboj prinaša zmagovalno miselnost iz nižjih kategorij, nedavno pa se je dokazal tudi v seriji IndyCar. Veseli smo, da mu bomo lahko omogočili prvi test dirkalnika Formule 1. Njegova vloga in povratne informacije bodo moštvu pomagale pri rasti in razvoju v Formuli 1.”

SlovenianEnglishItalianGermanFrenchCroatianBosnianSerbianCzechDutchSpanish