Finska na koledarju dirk MotoGP 2017?

Avtor prispevka: , objavljeno 26. aprila 2015 .

Na finskem se že vsaj leto dni gradi nova dirkalna steza Kymi Ring, kjer organizatorji nameravajo od leta 2017 naprej gostiti dirke MotoGP, potem ko naj bi dosegli dogovor s promotorji serije, Dorno Sports.

Stezo je oblikoval Clive Bowen, 4.8 kilometrska steza s 15 zavoji pa se nahaja blizu mesta Kausala. Dela so se začela že lani, takrat pa jo je tudi obiskal in pregledal upravni direktor dogodkov Dorne, Javier Alonso, ki je prižgal zeleno luč za organizacijo dirk najvišjega razreda.

“Steza bo imela homologacijo tudi za izvedbo dirk formule ena, toda VN Finske ni bila nikdar v načrtu,” je dejal Kari O. Sohlberg, predsednik Finske motošportne krovne organizacije. “Dirka formule ena ni realen cilj, saj je za plačilo pravic za organizacijo dirke potrebno plačati tako visok znesek, da to ni mogoče. Tako visokega zneska v teh dneh na Finskem ni mogoče najti.

Namesto tega se v naše načrte odlično ujemajo MotoGP, Superbike, ter kategorije nižjih formul, kot so GP2, GP3 pa tudi DTM,” je še pojasnil Sohlberg.

Foto: motogp

SlovenianEnglishItalianGermanFrenchCroatianBosnianSerbianCzechDutchSpanish