FIA želi dve novi moštvi v F1

Avtor prispevka: , objavljeno 11. marca 2019 .

Predsednik mednarodne avtomobilistične zveze FIA, Jean Todt, želi trenutnim desetim ekipam F1 dodati še dve novi, pri čemer ima podporo lastnikov komercialnih pravic Formule 1, Liberty Media, naletel pa je na nasprotovanje obstoječih moštev. “To je vsakič zelo obsežna debata,” je dejal. “Trenutno imamo v prvenstvu deset moštev, v tem trenutku pa se z Liberty Media in moštvi pogajamo za obnovitev pogodbe Concorde in ob tem razmišljamo o več stvareh.

Sam menim, da bi bilo bolje imeti dvanajst ekip, vendar pa šefi obstoječih moštev niso zadovoljni, saj bi se prihodki delili na dvanajst in ne več na deset delov. Toda o tem govorimo, saj je na koncu koncev najpomembnejša kakovost ekip in ne pa toliko število. To je nekaj, o čemer se strinjamo z vodilnimi možmi Formule 1.”

Prvenstvo Formule 1 je nazadnje obsegalo dvanajst ekip v sezoni 2014, ko je propadlo moštvo Caterham. S prihodom ekipe Haas v 2016, se je število ekip v prvenstvu povzpelo nazaj na 11, na deset pa se je skrčilo pred sezono 2017, ko je razpadlo tudi moštvo Manor.

SlovenianEnglishItalianGermanFrenchCroatianBosnianSerbianCzechDutchSpanish