FIA zavrnila prošnjo za ponoven pregled Sainzove kazni z VN Avstralije

Avtor prispevka: , objavljeno 18. aprila 2023 .

Mednarodna avtomobilistična zveza FIA je zavrnila Ferrarijevo prošnjo za ponoven pregled kazni, ki so jo komisarji F1 na dirki za VN Avstralije dodelili Carlosu Sainzu za trčenje s Fernandom Alonsom

Sainz je ob zadnjem ponovljenem štartu zadel Alonsa in bil kaznovan s pet sekundno kaznijo, zaradi katere je s četrtega zdrsnil na dvanajsto mesto, v ekipi iz Maranella pa so se odločili za pritožbo zoper kazen, saj komisarji pri odločitvi niso upoštevali izjave dirkača ali moštva.

Toda FIA je prošnjo za preučitev kazni zavrgla, saj po njihovi oceni izjava moštva in dirkača ne nosi pomembnih podatkov, ki bi lahko vplivali na odločitev. Dirkač Ferrarija je po mnenju komisarjev v celoti kriv za trčenje z drugim dirkačem, saj naj bi imel dovolj prostora, da bi se trčenju lahko izognil.

Ferrari je v prošnji za preučitev predložil telemetrične podatke s Sainzovega dirkalnika, Sainzovo izjavo, ter izjave drugih dirkačev, ob tem pa so se sklicevali na primer Force Indie, ki je uspela izničiti kazen, ki jo je Sergio Perez dobil na VN Kanade 2014.

Pri Ferrariju so nad odločitvijo zveze FIA razočarani, saj so prepričani, da so predložili dovolj novih podrobnosti, da bi komisarji znova preučili svojo odločitev, a odločitev vendarle spoštujejo, v bodoče pa želijo s FIO sodelovati pri izboljšanju odločitev v takšnih situacijah, da bi bile le te čim bolj dosledne in poštene do vseh.

Če želiš, nam lahko prek PayPala hitro in varno nameniš donacijo. Vsak prispevek nam pomaga, vaša ekipa Svet hitrosti!

Donirate lahko na tej povezavi ->Doniraj