FIA zaostrila pravila glede vožnje izven steze

Avtor prispevka: , objavljeno 15. aprila 2021 .

Mednarodna avtomobilistična zveza FIA je po valu ogorčenja in kritik zaradi potez komisarjev na dirki v Bahrajnu, zaostrila pravila glede vožnje izven steze. Max Verstappen je na uvodni dirki sezone v Bahrajnu ostal brez zmage, potem ko je po mnenju komisarjev Lewisa Hamiltona prehitel na nedovoljen način, z vožnjo izven steze in je moral vodilno mesto na dirki prepustiti dirkaču Mercedesa. Poteza komisarjev se je številnim zdela sporna, saj je pred prehitevanjem Nizozemca Hamilton 29 krat na istem mestu peljal izven steze.

Gledalci so bili ogorčeni, da so komisarji sploh dovolili vožnjo izven steze v ovinku, kjer je bilo to dan prej prepovedano, nato pa se je zdelo, da so le to znova prepovedali sredi dirke. To naj se v Imoli ta konec tedna ne bi ponovilo, saj je direktor dirk Michael Masi moštvom poslal zapiske, kjer so meje steze v ovinkih 9, 13 in 15 točno določene in je navedeno, da dirkač na teh mestih niti med dirko ne sme voziti izven steze.

Ob prvem prekršku dobi moštvo opozorilo, po tretjem prekršku pa bo dirkač opozorjen še s črno – belo zastavo, naknadne kršitve pa bodo javljene komisarjem, ki bodo dirkača najbrž kaznovali. Pravila veljajo enako za vse ovinke.

Foto: Daimler

Če želiš, nam lahko prek PayPala hitro in varno nameniš donacijo. Vsak prispevek nam pomaga, vaša ekipa Svet hitrosti!

Donirate lahko na tej povezavi ->Doniraj