FIA sprožila preiskavo nesreče GROSJEANA

Avtor prispevka: , objavljeno 1. decembra 2020 .

Še med dirko VN Bahrajna, se je pričela analiza grozljive nesreče dirkača Haas, kot je to po dirki poudaril Michael Masi, FIA direktor dirk. Francoz je v izhodu iz tretjega zavoja s hitrostjo 220 km/h dobesedno odletel in silovito trčil v zaščitno ogrado. Njegov dirkalnik se je razletel na dva kosa, del se je zagozdil v zaščitno ogrado in celotno mesto nesreče je zajel plamen.

Po koncu dirke je Masi poudarjal: “FIA pri vsakem pripetljaju sproži obsežno preiskavo, tukaj v Bahrajnu smo pričeli že tekom dirke, da zberem vse razpoložljive informacije, med katere spadajo tudi posnetki iz vseh zornih kotov. Naše tehnične ekipe so že zbrale veliko fotografij, tudi od uničenega dirkalnika, ki je bil vrnjen ekipi. Sedaj se po raziskovalo do najmanjšega detajla, da bi izvedeli, kakšen nauk lahko izvlečemo iz tega primera. Kajti iz vseh pripetljajev se lahko kaj naučimo, naj si bodo majhni ali veliki. Ogledali si bomo vsak vidik, od varnosti dirkalnika, opreme dirkača pa vse do steze,” pove Avstralec.

Michael Masi, FIA direktor dirk, je že tekom dirke sprožil preiskavo nesreče Grosjeana, ki pa bo trajala tedne, če ne mesece, poudarja Avstralec.

Seveda Masi ni pozabil Grosjeanu zaželeti hitro okrevanje in se zahvaliti vsem, ki so bili deležni pri tej reševalni akciji. “Čast pripada vsem, ki si nenehno prizadevajo za povečanje varnosti. Na splošno varnostni ukrepi niso zatajili in reakcijski časi so bili dobri, tako zdravnikov kot maršalov. Vsi so hitro sodelovali in vsaj je poznal svojo vlogo. In kot kaže, so delovali vsi varnostni sistemi, tako kot tudi morajo. Toda detajlov še ne poznamo, preiskava bo trajala tedne, če že ne mesece, kajti osvetliti želimo vsak vidik,” še doda Masi.       

SlovenianEnglishItalianGermanFrenchCroatianBosnianSerbianCzechDutchRussianSpanishSlovakSwedish