FIA: Rosberg je primerno upočasnil

Avtor prispevka: , objavljeno 23. julija 2016 .

Komisarji so po pregledu telemetrije ugotovili, da je Nico Rosberg v hitrem krogu primerno upočasnil vožnjo.

Nico Rosberg po mnenju komisarjev v svojem hitrem krogu, s katerim je osvojil nov najboljši štartni položaj, ni kršil pravil. Nemca so komisarji na zaslišanje poklicali več kot tri ure po končanih kvalifikacijah, saj so se nekateri tekmeci, vključno z Lewisom Hamiltonom, pritoževali, da ni spoštoval pravil in da ni dovolj upočasnil.

Fernando Alonso se je v zadnjem krogu zadnjega dela kvalifikacij zavrtel na izhodu iz devetega zavoja, zaradi česar so varnostniki v osmem izobesili dvojne rumene zastave. Lewis Hamilton je moral močno upočasniti, Rosberg, ki je vozil daleč za moštvenim tekmecem pa je na mesto Alonsovega vrtenja pripeljal, ko je Španec že nadaljeval s svojo vožnjo. Čeprav so bile rumene zastave še vedno izobešene, je Rosberg upočasnil in peljal počasneje in s tem pokazal, da je zastave videl in da je bil opozorjen na možno nevarnost na stezi. Kljub temu, da je vodilni v prvenstvu upočasnil vožnjo, je postavil najhitrejši čas na tem delu steze.

“Seveda sem videl rumene zastave in močno sem upočasnil,” je pojasnil Rosberg. “Posledično sem izgubil nekaj časa, v tem krogu pa sem tudi bil na tem delu steze počasnejši, kot v prejšnjem krogu, kar dokazuje, da sem upočasnil.”

Po kratkem sestanku s komisarji, kjer so preučili telemetrijo dirkalnika in posnetke z različnih kamer, so komisarji presodili, da Rosberg ni kršil pravil.

“Telemetrija je pokazala, da je Rosberg pred osmim zavojem močno upočasnil vožnjo,” je pisalo v izjavi komisarjev za javnost.