FIA priznala nedoslednost merilnika pretoka

Avtor prispevka: , objavljeno 16. marca 2014 .

Daniel Ricciardo si je na domači dirki v Albert Parku pridirkal odlično drugo mesto, toda po dirki so ga komisarji diskvalificirali, saj naj bi njegov dirkalnik med dirko porabljal več goriva, kot to dovoljujejo pravila. Moštvo se je na odločitev komisarjev pritožilo, saj naj bi merilnik pretoka goriva, s katerim FIA skrbi, da motor ne porablja več kot sto kilogramov goriva na uro, deloval nedosledno.

Že na petkovih prostih treningih so v taboru Rdečih Bikov ugotovili, da merilec pretoka, ki ga je homologirala FIA, med vožnjo kaže različne podatke o pretoku, zato so ga pred zadnjim prostim treningom v soboto zamenjali z drugim senzorjem, ki pa se je med kvalifikacijami pokvaril. FIA je nato  zahtevala, da na dirkalnik po kvalifikacijah namestijo prvotni senzor in ga na novo nastavijo. Nastavitve, ki jih je zahtevala FIA, po mnenju Red Bulla niso bile pravilne, saj so meritve, ki so jih opravili na samih vbrizgovalcih goriva, kazale veliko odstopanje.

“Tehnični predstavnik FIE je opazil, da je bil pretok goriva prevelik, zato je stopil v stik z ekipo in jim dal priložnost, da zmanjšajo pretok goriva tako, da bo v mejah dovoljenega na podlagi homologiranega senzorja,” je pisalo v izjavi mednarodne avtomobilistične zveze. “Toda ekipa tega ni storila.”

FIA pa je dodala, da so pri Red Bullu po njihovem mnenju kršili pravila tudi zato, ker so se odločili uporabiti svoj način merjenja pretoka goriva, čeprav jim FIA tega ni naročila. “Čeprav je prvotni senzor kazal nedosledne podatke med posameznimi vožnjami na prvem prostem treningu, mora moštvo za merjenje pretoka goriva uporabljati le tega, razen, če jim FIA ne dovoli drugače.”