FIA prepovedala razvoj dirkalnikov F1 za sezono 2022

Nov izgled Formule 1 v sezoni 2021
Avtor prispevka: , objavljeno 31. marca 2020 .

FIA je po pospešenem postopku sprejela nekaj sprememb, s katerimi bodo lažje organizirali letošnjo sezono, katero močno kroji kriza s koronavirusom.

Športni svet je preko elektronskega glasovanja sprejel nekaj sprememb, s katerimi bodo lažje hitro reagirali na razvoj pandemije z okužbami z virusom Covid-19. FIA in lastniki Formule 1 zdaj lahko spremenijo koledar dirk brez glasovanja, na mizi pa je tudi možnost, da podaljšajo tritedenski premor dela v moštvenih tovarnah.

V primeru, da bo letošnji koledar dirk obsegal manj kot 14 dirk za Veliko nagrado, bo vsak dirkač na razpolago imel le po dva elementa pogonskega sklopa (Motor z notranjim izgorevanjem, MGU-H, MGU-K, turbopolnilnik, nadzorna elektronika ter baterija za shranjevanje energije).

Tridnevna testiranja mladih dirkačev ob koncu sezone bo zdaj nadomestil en dan testiranj, medtem pa je razvoj dirkalnikov za sezono 2022 prepovedan.

Med odločitvami pa je tudi Mercedesov sistem dvoosnega krmiljena DAS, ki bo letos sicer dovoljen, v naslednji sezoni pa ne več, kljub temu, da bodo v uporabi letošnje šasije dirkalnikov.