FIA potrdila uradna testiranja za sezono 2017

Avtor prispevka: , objavljeno 26. januarja 2017 .

FIA je potrdila termine za uradna testiranja v letu 2017. Poleg obeh že znanih terminov, od 27. februarja do 2. marca ter od 7. marca do 10. marca, bodo lahko ekipe v tekoči sezoni uradna testiranja izvajala tudi med 8. in 19. aprilom v Bahrajnu,  med 1. in 2. avgustom v Budimpešti ter konec leta med 28. in 29. novembrom v Abu Dabiju.

V Bahrajnu se bodo tako izvedla uradna testiranja prvič po letu 2014, saj ta termin nadomešča že več let uporabljen termin v Barceloni. Novost so tudi testiranja na dirkališču v Budimpešti. Potekala bodo takoj po dirki, ki bo 30. julija.

Tako je gleda na pretekla leta izbrisan uradni poletni trening v Silverstonu, samo končno uradno testiranje se pa priključuje tudi zadnji dirki sezone. Namen zadnjega uradnega treninga je, da bodo lahko ekipe testirale nove pnevmatike za leto 2018. Na uradnih testiranjih v Bahrajnu in Budimpešti so ekipe obvezane, da za štiri dni angažirajo nadomestne dirkače oziroma tako imenovane mlade dirkače, ki tako spoznajo dirkalnik in njegovo obnašanje na dirkališču.