FIA objavo dokumentov o proračunih moštev F1 prestavila na ponedeljek

Avtor prispevka: , objavljeno 5. oktobra 2022 .

Mednarodna avtomobilistična zveza FIA je objavo podatkov o proračunih moštev za leto 2021 prestavila na ponedeljek, saj gre po njihovih besedah za dolgotrajen in zapleten postopek.

Pred dirko za VN Singapurja je javnost razburila govorica, da sta moštvi Red Bull in Aston Martin lani presegli 145 milijonsko proračunsko kapico. Predvsem so bili pričakovano razburjeni v taboru moštva Mercedes, kjer so zahtevali, da FIA ukrepa in pri tem uporabi najstrožjo možno kazen – izbris točk ekipam in dirkačem. S tem bi Lewis Hamilton teoretično lahko postal prvak sezone 2021, medtem pa so na drugi strani, pri Red Bullu in Aston Martinu bili začudeni nad govoricami, saj postopek pregleda proračunov še ni bil dokončan. V ekipi iz Milton Keynesa so celo napovedali tožbe zoper Mercedes in Ferrari, če ne prekličejo resnih obtožb o goljufanju, pri tem pa so se branili, da zagotovo proračuna niso prekoračili, četudi so si morda drugače razlagali, katere postavke štejejo pod proračunsko kapico.

FIA naj bi do dokončnega zaključka prišla v sredo, a so ob prej napovedanem roku sporočili le, da bodo končne ugotovitve razkrili v ponedeljek, 10. oktobra.

Govorice in obtožbe o goljufanju bodo tako prisotne vsaj še ves dirkaški konec tedna VN Japonske, kjer lahko Max Verstappen ubrani naslov svetovnega prvaka sezone 2021 in drugič zapored postane svetovni prvak F1.

Če želiš, nam lahko prek PayPala hitro in varno nameniš donacijo. Vsak prispevek nam pomaga, vaša ekipa Svet hitrosti!

Donirate lahko na tej povezavi ->Doniraj