FIA ne dovoli SAINZOVEGA TESTIRANJA s Ferrarijem

Avtor prispevka: , objavljeno 10. decembra 2020 .

Potem ko je FIA dovolila dvakratnemu svetovnemu prvaku Fernandu Alonsu, da z moštvom Renault, kamor se vrača prihodnjo sezono, nastopi na testiranju mladih dirkačev, ki bo v Abu Dabiju v tednu po tamkajšnji dirki, so pri Ferrariju prosili za odobritev nastopa Carlosa Sainza v njihovem dirkalniku.

Toda mednarodna avtomobilistična zveza FIA je prošnjo italijanskega moštva zavrnila. Alonso naj bi dobil dovoljenje kljub temu, da je na dirkah Formule 1 že veteran, ker v letošnji sezoni ni odpeljal nobene dirke, s tem pa je Sainz, ki bo v nedeljo odpeljal zadnjo dirko z moštvom McLaren preden se preseli k Ferrariju, izključen iz enodnevnega testa, ki bo potekal v torek. Pri Ferrariju in še nekaterih drugih moštvih se ne strinjajo z odločitvijo zveze FIA, saj bo Alonso vozil letošnji dirkalnik, z nastopom na testiranju pa bi lahko skupaj z moštvom pridobil prednost pred tekmeci.

Spričo dejstva, da je FIA s spremembo pravila Fernandu Alonsu dovolila nastop na testu mladih dirkačev v Abu Dabiju, je želel tudi Ferrari, da se taisto naredi za Carlosa Sainza.

Pravila glede testiranja sicer pravijo, da se za mladega dirkača šteje vsak dirkač, ki v karieri ni odpeljal več kot dveh dirk za svetovno prvenstvo F1, Alonso pa je svoj nastop dobil na podlagi izjeme, ki pravi, da lahko nastopi tudi drug dirkač, če tako odloči FIA.

Brez testa pa sta poleg Sainza ostala še Sebastian Vettel in Daniel Ricciardo. Vettel se seli k ekipi Racing Point, ki bo postala Aston Martin, Ricciardo pa namesto Sainza k McLarnu.

SlovenianEnglishItalianGermanFrenchCroatianBosnianSerbianCzechDutchSpanish