FIA načrtuje aerodinamične “okraske” za halo

Avtor prispevka: , objavljeno 27. julija 2017 .

Direktor dirk Charlie Whiting je na tiskovni konferenci pred VN Madžarske dejal, da bo halo, zaščita za glavo dirkača, ki bo v naslednji sezoni obvezna, zgledala bolje, saj bodo moštva nanj lahko namestile aerodinamične pokrove in druge naprave, s katerimi se bodo izognili morebitnim aerodinamičnim težavam, ki bi jih le ta povzročal. “Moštva so uporabila golo verzijo sistema halo,” je pojasnil Whiting. “Počakajmo, da vidimo, kaj bodo izdelala moštva, saj sem prepričan, da bodo izkoristila prostor, ki ga puščajo pravila. Prepričan sem, da bo halo bolj privlačen.”

Moštva imajo na voljo 20 milimetrov prostora okrog glavne strukture. “Glavni razlog, da smo dali toliko prostora je, da bodo lahko nadoknadile morebitne težave v zračnem toku, naprimer proti zračniku nad glavo dirkača. Želeli so, da jim dovolimo preusmeriti zračni tok,” pojasnjuje Whiting, ki je prepričan, da se bodo gledalci hitro navadili na nov videz dirkalnikov, še posebej, ker bodo moštva halo lahko vključila v barvno shemo dirkalnika.

Kljub temu, da bo halo v bodoče obvezen, pa FIA še vedno ni opustila ščita, kakršnega je na prvem prostem treningu v Silverstonu preizkusil Sebastian Vettel. Nemec je že po enem krogu poročal o nekaj težavah, vendar pa FIA pojasnjuje, da se proti uvedbi ščita niso odločili na podlagi povratnih informacij Ferrarijevega dirkača, temveč zato, ker ni uspešno prestal preizkusov. Halo je denimo “ubranil” dirkačev prostor pred 20-kilogramsko gumo, izstreljeno s hitrostjo 225km/h, ščit pa nudi slabšo zaščito.