FIA na prošnjo dirkačev izdala novo direktivo za preprečitev poskakovanja dirkalnikov

Avtor prispevka: , objavljeno 16. junija 2022 .

Mednarodna avtomobilistična zveza FIA je po številnih pritožbah dirkačev, moštvom posredovala novo tehnično direktivo, ki proizvajalcem dirkalnikov na podlagi varnosti nalaga ukrepe za preprečitev poskakovanja dirkalnikov.

Med dirkaškim koncem tedna v Azerbajdžanu so nekateri dirkači čutili bolečine v vratu in hrbtu, zato se je FIA odločila ukrepati, a ta konec tedna na VN Kanade direktiva še ne bo vplivala na način, kako moštva nastavljajo svoje dirkalnike, temveč bodo za zdaj le zbirali podatke.

Po dirki v Bakuju je debata o spremembah pravil, s katerimi bi omejili poskakovanje dirkalnikov, postala vroča tema, a ker nekatere ekipe z omenjenim pojavom nimajo težav, bi bilo nemogoče doseči potrebno soglasje, zato je FIA spremembe uveljavila na podlagi varnosti, ki le tega ne potrebujejo.

Nova tehnična direktiva pa bo v nadaljevanju sezone vendarle prinesla podrobnejši nadzor nad dnom dirkalnikov, na katerih bodo spremljali tudi vertikalne pospeške. FIA bo na podlagi podatkov, zbranih v Montrealu, lahko med drugim uvedla ukrepe, kot je na primer dovoljena meja števila poskokov. Kako točno bodo ukrepali, za zdaj še ni znano, so pa moštva povabili k sodelovanju, po tiho pa se govori o spremembah vzmetenja, ki bi lahko prinesle vrnitev aktivnega vzmetenja.

Če želiš, nam lahko prek PayPala hitro in varno nameniš donacijo. Vsak prispevek nam pomaga, vaša ekipa Svet hitrosti!

Donirate lahko na tej povezavi ->Doniraj