FIA na prošnjo dirkačev izdala novo direktivo za preprečitev poskakovanja dirkalnikov

Avtor prispevka: , objavljeno 16. junija 2022 .

Mednarodna avtomobilistična zveza FIA je po številnih pritožbah dirkačev, moštvom posredovala novo tehnično direktivo, ki proizvajalcem dirkalnikov na podlagi varnosti nalaga ukrepe za preprečitev poskakovanja dirkalnikov.

Med dirkaškim koncem tedna v Azerbajdžanu so nekateri dirkači čutili bolečine v vratu in hrbtu, zato se je FIA odločila ukrepati, a ta konec tedna na VN Kanade direktiva še ne bo vplivala na način, kako moštva nastavljajo svoje dirkalnike, temveč bodo za zdaj le zbirali podatke.

Po dirki v Bakuju je debata o spremembah pravil, s katerimi bi omejili poskakovanje dirkalnikov, postala vroča tema, a ker nekatere ekipe z omenjenim pojavom nimajo težav, bi bilo nemogoče doseči potrebno soglasje, zato je FIA spremembe uveljavila na podlagi varnosti, ki le tega ne potrebujejo.

Nova tehnična direktiva pa bo v nadaljevanju sezone vendarle prinesla podrobnejši nadzor nad dnom dirkalnikov, na katerih bodo spremljali tudi vertikalne pospeške. FIA bo na podlagi podatkov, zbranih v Montrealu, lahko med drugim uvedla ukrepe, kot je na primer dovoljena meja števila poskokov. Kako točno bodo ukrepali, za zdaj še ni znano, so pa moštva povabili k sodelovanju, po tiho pa se govori o spremembah vzmetenja, ki bi lahko prinesle vrnitev aktivnega vzmetenja.

Naroči se
Pošlji obvestilo
0 Comments
Odzivi na vsebino
Poglej vse komentarje
SlovenianEnglishItalianGermanFrenchCroatianBosnianSerbianCzechDutchSpanish