FIA: Michael Masi se bo vrnil, če ga bomo potrebovali

Avtor prispevka: , objavljeno 28. novembra 2023 .

Predsednik mednarodne avtomobilistične zveze FIA, Mohammed Ben Sulayem, pravi, da je pripravljen na položaj v F1 postaviti zloglasnega bivšega direktorja dirk, Michaela Masija, ki naj bi po prepričanju nekaterih lastnoročno Lewisa Hamiltona stal osmega naslova svetovnega prvaka formule ena.

Avstralcu so pred odstopom z mesta direktorja dirk očitali nepravilno vodenje zadnje dirke v Abu Dabiju 2021, ko je po skrajšanem postopku omogočil finale dirke v dirkaških pogojih, namesto da bi se ta končala za varnostnim avtomobilom.

Toda Ben Sulayem, ki je vodenje zveze FIA od Jeana Todta prevzel po koncu sezone 2021, je Avstralcu pripravljen vrniti položaj. “Vedno se opravičim, toda ne morem se opravičiti za nekaj, kar je bilo storjeno pred mojim časom,” je dejal Ben Sulayem. “Vseeno se bom opravičil, vendar bom nazaj pripeljal Michela Masija.”

Masi je bil vse od trenutka, ko je Lewis Hamilton ostal brez naslova prvaka sezone 2021, žrtev napadov, žaljivk, ter celo groženj s smrtjo. “Revež je le človek, ki je bil napaden. Šel je skozi pekel in če vidim priložnost, da ga FIA potrebuje, ga bom poklical nazaj,” je obljubil 62-letni Ben Sulayem, ki je izdal, da je bil tudi sam deležen groženj s smrtjo, “ker sem imel moč spremeniti rezultat prvenstva.”

Če želiš, nam lahko prek PayPala hitro in varno nameniš donacijo. Vsak prispevek nam pomaga, vaša ekipa Svet hitrosti!

Donirate lahko na tej povezavi ->Doniraj