FIA: Mercedesova platišča so legalna

Avtor prispevka: , objavljeno 17. oktobra 2018 .

Mednarodna avtmobilistična zveza FIA je Mercedesova platišča so hladilimi luknjami označila za legalna, potem ko je moštvo Ferrari zaprosilo za mnenje o njihovi skladnosti s pravili.

Pri Ferrariju so predvsem želeli vedeti, zakaj so platišča, sicer zelo podobna tistim, ki jih Red Bull leta 2012 ni smel uporabiti na VN Kanade, v tem primeru v skladu z pravili.

Red Bull je takrat moral prilagoditi svoja prednja platišča, saj je FIA smatrala, da gre zaradi luknjic, ki zrak vodijo iz zavor na zunanjo stran kolesa, za premično aerodinamično napravo, kar pa je v nasprotju z 3.15 členom tehničnega pravilnika.

Mercedes je nova platišča prvič uporabil na dirki v Belgiji, istočasno pa je moštvo Srebrnih puščic občutno dvignilo formo, saj jim je novost očitno pomagala resiti težave z obvladovanjem temperatur zadnjih pnevmatik.

Nemška ekipa je zamisel se dopolnila s spremenjenim vpetjem zadnjih koles na naslednji dirki v Singapurju, kjer sta bila Mercedesova dirkalnika nepremagljiva.

FIA je na povpraševanje Ferrarija odgovorila, da so platišča preučili in da je sicer “zanimiv” dizajn povsem drugačen od omenjenega Red Bullovega, ter v celoti v sladu s pravili.

To pa zdaj najverjetneje pomeni, da bodo tudi pri Ferrariju uporabili podobne rešitve.

 

Če želiš, nam lahko prek PayPala hitro in varno nameniš donacijo. Vsak prispevek nam pomaga, vaša ekipa Svet hitrosti!

Donirate lahko na tej povezavi ->Doniraj