FIA letos pričakuje tudi do 40km/h višje hitrosti v ovinkih

Avtor prispevka: , objavljeno 18. januarja 2017 .

Nova generacija dirkalnikov za sezono 2017 bo v nekaterih ovinkih hitrejša tudi do 40 km/h, glede na zadnje simulacije, ki jih je opravila mednarodna avtomobilistična zveza FIA. Prenovljena pravila so spodbudila dramatično prenovo dirkalnikov – s širšimi gumami, širšimi dirkalniki in večjimi krilci naj bi dirkači kroge odpeljali kar pet sekund hitreje, kot v sezoni 2015.

Velik korak naprej v hitrosti pa bo imel tudi varnostne posledice, kar pomeni, da bodo morali organizatorji prve letošnje dirke v Avstraliji opraviti kar nekaj sprememb na zaščitnih ograjah, enako pa bo seveda veljalo za vsa dirkališča.

Direktor varnosti pri FIA, Laurent Mekies meni, da bo večina letošnjih prizorišč dirk Formule 1 morala izvesti nekatere prilagoditve. Mekies je pojasnil tudi, da je bila vsaka ekipa zaprošena, da zagotovijo simulacije njihovih dirkalnikov za sezono 2017, saj te potem vnesejo v njihove programske opreme.
”Simulirali smo vsako stezo z dirkalniki za sezono 2017, torej tukaj je veliko večja hitrost v ovinkih, tudi do 40 km/h v najhitrejših zavojih.

”Vsako dirkališče smo zaprosili za nadgradnjo na podlagi naših simulacij”. Je dejal Mekies, ob tem pa dodal, da je ta proces še v teku in da delajo po vrstnem redu dirkališč v prvenstvu. Tako nekatera dirkališče še niso prejela predlogov za izboljšave, jo pa zagotovo bodo tekom sezone. Mekies še dodaja, da je dirkališče v Melbournu že dobro pripravljeno glede na varnostne zahteve.

SlovenianEnglishItalianGermanFrenchCroatianBosnianSerbianCzechDutchSpanish