FIA Kvyatu prepovedala uporabo nove poslikave čelade za dirko v Rusiji

Avtor prispevka: , objavljeno 27. septembra 2019 .

Daniil Kvyat si je za domačo dirko v Rusiji omislil posebno poslikavo čelade, vendar pa je njegovo željo zavrnila FIA. Ruski dirkač je namreč to možnost “porabil” že v Monzi. V pravilniku je namreč zapisano, da dirkač med sezono ne sme menjati svoje barve poslikave čelade. Izjema je ena dirka, ko to vendarle lahko stori. Kvyat je to možnost tako že izrabil pred domačo dirko svojega moštva v Monzi.

V pravilniku je tako zapisano:

“V želji, da bi dirkače na stezi lažje razlikovali med seboj, le ti svoje poslikave med sezone ne smejo spreminjati, z izjemo ene dirke po dirkačevem izboru.”

Kvyat je bil razumljivo nad to odločitvijo zelo razočaran in jo označil kot smešno.

“Je zelo lepa čelada, upam, da ste jo vsi videli. Jutri jo bom postavil v garažo, da jo bo na ogled vsem. Vse to je zelo smešno, kljub temu pa je potrebno spoštovati pravila. Gre za barve ruske zastave, nekoliko drugačna od prejšnje, toda še vedno zelo preprosta. Mogoče jo bom jutri celo uporabil. Sicer ne vem kakšne bi lahko bile posledice. Če povem iskreno ima Formula 1 trenutno veliko večje težave na katere bi se morali osredotočati, kot pa na poslikavo čelad.”

Pri tem ga je podprl tudi moštveni kolega Pierre Gasly, ki se prav tako ne strinja s prepovedjo.

“Če je to res, lahko rečem samo, da je to veliko sra.je. Imamo veliko večje probleme, kot pa je menjava barve poslikave čelad.”