FIA: Dirkači v Belgiji dobijo točke

Avtor prispevka: , objavljeno 29. avgusta 2021 .

Mednarodna avtomobilistična zveza FIA je odločila, da dirkači za uvrstitve na VN Belgije, kljub temu, da je uradno trajala dva kroga, dobijo točke.

Po končani procesiji v Spa Francorchampsu so dirkači osvojili polovične točke, a ko je bila najkrajša “dirka” v zgodovini Formule 1, ki je trajala najdlje, končana, so se pojavila vprašanja, ali dirkači po dveh krogih odpeljanih za varnostnim avtomobilom sploh lahko dobijo točke.

Vodstvo dirke je krepko po prvotno predvidenem času začetka dirke na stezo poslala dirkalnike za varnostnim avtomobilom, da so odpeljali dva kroga, ki sta minimum, da so podeljene polovične točke. Dirka je bila nato v tretjem krogu prekinjena z rdečo zastavo, glede na pravila pa bi to pomenilo, da je uradno trajala le en krog, saj pravila velevajo, da se upošteva končni vrsti red prejšnjega dokončanega kroga. Dirkači s tem nebi izpolnili pogoja dveh krogov, a je direktor dirk Michael Masi pojasnil, da so dirkači za varnostnim avtomobilom odpeljali dva kroga, nato pa še en krog, ko so se vračali v bokse, kjer so v bistvu začeli četrti krog. In ker velja vrstni red predzadnjega kroga, velja vrstni red drugega kroga.

SlovenianEnglishItalianGermanFrenchCroatianBosnianSerbianCzechDutchSpanish