FIA: Brez naknadne kazni za Vettla

Avtor prispevka: , objavljeno 4. julija 2017 .

Mednarodna avtomobilistična zveza je včeraj v Parizu znova pregledala telemetrične podatke, video posnetke ter poslusala izjavo Sebastiana Vettla v povezavi z njegovim trčenjem v Lewisa Hamiltona na dirki v Bakuju.

Nemec je ob koncu faze varnostnega avtomobila v enemu izmed ovinkov trčil v zadek Hamiltonovega dirkalnika, pri tem pa je bil dirkač Ferrarija prepričan, da je Britanec namerno upočasnil vožnjo. V navalu jeze je zapeljal ob Hamiltona in jezno mahal z roko pri tem pa sta dirkalnika pri hitrosti okrog 50km/h rahlo trčila.

Štirikratni svetovni prvak je bil na dirki kaznovan z deset sekundnim postankom v boksih, po dirki pa je prejel še tri kazenske točke, FIA pa je prejšnji teden sporočila, da bo v ponedeljek 3.7. še enkrat preučila okoliščine trčenja, predvsem zaradi vpliva Vettlovega obnašanja na mlade gledalce in bodoče dirkače.

Nemec je prevzel vso odgovornost za trčenje in se opravičil motošportni javnosti, naslednjih dvanajst mesecev pa bo opravljal neke vrste družbeno koristno delo v obliki “poučnih aktivnosti” v nižjih dirkalnih kategorijah Formule 2, 3 in 4, ter na seminarju za komisarje FIE.

Predsednik zveze FIA je Vettlovo opravičilo sprejel in odločil, da dodatna katen ni potrebna, vendar pa dodal, da bo ob morebitni ponovitvi incidenta o morebitni kazni nemudoma odločal mednarodni tribunal zveze.

 

Foto: Ferrari