Ferrarijevi motorji letos močnejši za 50 konjskih moči

Avtor prispevka: , objavljeno 30. januarja 2021 .

Tako meni Helmut Marko, športni šef Red Bulla, ki pravi, da bi se lahko ekipa iz Maranella opomogla po katastrofalni lanski sezoni in letos napadla tretje mesto v konstruktorskem prvenstvu.

Slišal sem, da so naredili pomemben preskok na strani motorja,” je Avstrijec dejal za nemško televizijo RTL. “Mislim, da so si opomogli od šoka iz lanske sezone, ko so v pogledu zmogljivosti motorja zaostajali za 50 KM. Sedaj imajo novo motivacijo.Marko tudi meni, da je odhod njegovega nekdanjega varovanca Sebastiana Vettla še en pozitiven korak za Ferrari. “Na koncu to z Vettlom ni bilo dobro, zato je tudi dobro, da je sedaj več dogovora z vodstvom ekipe. Mislim, da imajo priložnost letos tekmovati za tretje mesto med ekipami.

Marko je dejal, da naj bi si Ferrari opomogel po lanskem šoku in da imajo letos za 50 KM zmogljivejši motor, kar jim omogoča, da se lahko borijo za tretje mesto med ekipami.

Kar zadeva Red Bull, pa je Marko dodal, da v ekipi gre z dirkalnikom sezone 2021 vse po načrtu. “Od Honde dobivamo pozitivne podatke o povečanju zmogljivosti motorja in tudi naše podvozje je bilo v zimskem času deležno izboljšav,” tako Avstrijec. “Sedaj imamo tudi dirkača, ki bo bližje Maxu, tako da ne bomo več ekipa enega dirkača,” je dodal Marko in se pri tem skliceval na Sergia Pereza. “Naredili smo vse, da smo odpravili svoje slabosti.”         

Članek je na voljo tudi na vmax.si

SlovenianEnglishItalianGermanFrenchCroatianBosnianSerbianCzechDutchSpanish