Ferrarijevi motorji bodo letos precej močnejši

Avtor prispevka: , objavljeno 22. februarja 2021 .

Šef ekipe Alfa Romeo, Frederic Vasseur meni, da bodo pogonske enote iz Maranella, katere uporabljajo tudi sami, letos precej močnejše, potem ko so jih izboljševali vso lansko sezono in letošnjo zimo.

Ferrari je moral lani pred začetkom sezone opraviti nekatere spremembe na pogonskih agregatih, saj mednarodna avtomobilistična zveza FIA ni bila povsem prepričana, da ne prihaja do morebitnih nelegalnih koristi, čeprav tega kljub podrobnem pregledu niso uspeli dokazati.

Ferrari, Alfa Romeo in Haas so bili tako močno hendikepirani, saj v Maranellu do začetka nove sezone, ko so bili homologirani motorji za sezono, niso uspeli pripraviti popravkov, ki bi nadoknadili izgubo moči. Ferrarijevi agregati so tako lani veljali za najslabše na štartni vrsti, Vasseur pa je prepričan, da bo zgodba letos drugačna. “Sodelovanje s Ferrarijem poteka dobro,” je povedal ob predstavitvi njegovega letošnjega dirkalnika. “Po dolgem sestanku v zimskem premoru smo predelali točke lanske sezone, ko morda nismo bili najboljši. Zdaj smo na dobri poti in mislim, da bodo njihovi motorji letos precej močnejši od lanskih, zato postaja sodelovanje boljše.”

Vasseur pa je izključil možnost, da bi Alfa Romeo kopirala Ferrarijev dirkalnik. “Morda le enega ali dva elementa, več pa gotovo ne in mislim, da izmenjava delov tudi ni ključna točka sodelovanja.”

Alfo Romeo bosta tudi letos zastopala Kimi Raikkonen in Antonio Giovinazzi, ki bosta ekipo poskušala uvrstiti višje od lanskega osmega mesta v točkovanju prvenstva. “Temeljna filozofija moštva ostaja ista – jutri moramo biti boljši, kot danes. Lani smo bili osmi, letos ciljamo višje. Če to želimo doseči, se moramo izboljševati v vseh oddelkih, ob stezi in v domači tovarni,” je še dodal Vasseur.