Ferrarijeva hitrost ne preseneča Hamiltona

Avtor prispevka: , objavljeno 20. februarja 2019 .

Lewis Hamilton priznava, da ga ne preseneča hitrost Ferrarijevega dirkalnika na začetku testiranj.

Medtem, ko so se pri Mercedesu odločili predvsem za strategijo nabiranja čim večih kilometrov in ne postavljanju hitrega časa je novi Ferrarijev dirkalnik SF90 na prvih dveh testnih dneh navdušil tako s svojo zanesljivostjo kot hitrostjo.

Vodja moštva Toro Rosso Franz Tost je včeraj izjavil, da je moštvo iz Maranella trenutno celo pol sekunde pred vsemi ostali, vendar pa je Hamilton prepričan, da realno stanje vendarle ni tako jasno.

“Menim, da slika še ni tako jasna. Težko je ugotoviti kakšno je realno razmerje moči, kljub temu pa je jasno, da je Ferrarijev dirkalnik zelo konkurenčen,” je novinarjem dejal Hamilton.

“Opravili so veliko število krogov kar dokazuje, da je njihov celotni paket boljši od lanskega. To pomeni, da bodo letos še večji izziv za nas.”

Britanec je poudaril, da je zaradi različnih testnih programov težko primerjati hitrost njegovega dirkalnika s Ferrarijevim.

“Trenutno izgledajo zelo konkurenčno. Naš cilj je enak kot v preteklih sezonah, predvsem nabiranje kilomtrov ter ob tem pridobiti čim več podatkov o dirkalniku. Ferrari v zadnjih sezonah na testiranjih izgleda zelo močno. Vedno so hitri že povsem od začetka, torej letošnje leto ni nič nenavadnega. Vsako moštvo ima nekoliko drugačen testni program.”

Kot je še dodal se sami, raje kot na postavljanje hitrega časa osredotočajo prevsem na izboljšanje trenutnega dirkalnika .

“Osredotočamo se na izboljšanje dirkalnika ter vseh ostalih povezanih procesov v želji, da bomo še močnejši kot v preteklosti, Želimo boljše analize podatkov, ki jih podajava oba dirkača. Storil bom vse kar je v moji moči, da ostanemo najboljši. Ob koncu testiranj bomo zagotovo imeli bolj jasno sliko kakšno je realno stanje.”

Tudi, če bi bil Ferrari v prednosti po prvih dirkah sezone je petkratni svetovni prvak prepričan, da se je njegovo moštvo sposobno pobrati in vrniti v boj za naslov.

“Trenutno so naše edino merilo podatki iz prejšnje sezone. Želimo še dvigniti lestvico na vseh področjih in vsi v tovarni trdo delajo za to. Vzdušje v celotnem moštvo je zelo dobro, kar je zelo pomembno pred pričetkom sezone. Želja po zmagah je enaka kot prej, tako smo vsi izredno motivirani.”

“Letošnja zima je bila v tovarni zelo naporna zaradi spremembe pravilnika, vendar povsem zaupam svojemu moštvu. Tudi če sezone ne bi začeli najbolje sem prepričan, da se lahko vrnemo.”