Ferrarijev poklon Mille Miglii 2013

Avtor prispevka: , objavljeno 26. aprila 2013 .

»Najlepša cestna dirka na svetu« – to je bil Mille Miglia za Enza Ferrarija. Seveda pa se časi in stvari spreminjajo, tako da je ta znamenita vztrajnostna dirka –zadnjič odpeljana leta 1957 – dandanes le še spominska dirka.

Po izrednem uspehu prejšnjih izdaj bo Ferrarijev spominski dogodek v letošnjem maju odpeljan že četrtič.

Dogodek bo avtentična dirka, izvedena nekaj minut pred znamenitimi pasažami Mille Miglia, sodelovalo bo pa 130 Ferrarijev, izdelanih od letnika 1958 naprej. Avti, izdelani pred letom 1957, smejo sodelovati na dejanski Mille Miglia, kamor dovolijo le avtom, kakršni so na njej sodelovali do zadnje dirke leta 1957. Omenjenih 130 Ferrarijev bo odprlo ceste za zgodovinske avte, ki sodelujejo na znameniti Mille Miglia. Dirka se začenja v četrtek, 16. maja 2013, v Desenzanu, in v prvem dnevu pot nadaljuje v smeri Verone, Padove in Ravenne.

V petek bodo udeleženci peljali v San Marino, prečkali bodo Umbrijo in dosegli Rim.

Italijanska prestolnica bo pozdravila tako spominsko Ferrarijevo parado, kot tudi udeležence Mille Miglia s posebnim programom na gradu Sant’Angelo. V soboto, na tretji in zadnji dan, bodo avti peljali po vznemirljivih cestah originalne Mille Miglia: na Via Cassia do Siene, s kontrolno točko na znanem trgu Palio, do Firenc na Piazza della Signora, ter zatem preko prelazov Futa in Raticosa. Za specialno preizkušnjo bodo popoldne avti prispeli na stezo v Fioranu, še prej pa se bodo ustavili v Ferrarijevi tovarni. Pozneje se bodo peljali proti Brescii, kjer bo tudi posebni končni program.

Novico je prispeval: Tifosi-Club.si