Ferrarijev načrt zamenjave Raikkonena z Leclercom spet aktualen

Avtor prispevka: , objavljeno 3. septembra 2018 .

Moštvo Ferrari naj bi v spomin na pokojnega predsednika Ferrarija, Sergia Marchionneja, Kimija Raikkonena zamenjalo s Charlesom Leclercom, saj je Marchionne to načrtoval pred smrtjo. V Italiji so se pred domačo dirko Ferrarija pojavile vse glasnejše govorice, da naj bi Ferrari vendarle spoštoval željo nekdanjega predsednika, čeprav se je zdelo, da bo Raikkonen v Maranellu ostal vsaj še eno sezono, potem ko je vajeti italijanskega proizvajalca športnih avtomobilov prevzel Louis Camilleri.

Pogovori o napredovanju Leclerca naj bi dosegli višjo raven, saj je Monačan, spoznal vodilne može Ferrarija. Leclerc sam pa je zanikal, da bi pri tem govorili o prihodnosti. “Bolj je šlo za spoznavanje, kot pa za načrtovanje prihodnosti. Nikoli nisem neposredno govoril z g. Marchionnejem, a me je ves čas hvalil. Seveda je lepo slišati pozitivne komentarje, toda z njim nisem nikoli osebno govoril.”

Leclerc je letos s šestim mestom osvojil svoje prve točke, med dobitnike pa je bil uvrščen še na štirih drugih dirkah, toda vse od junijske VN Avstrije dirkač Sauberja ni bil tako uspešen.

“Na koncu o tem odločajo Ferrarijevi šefi,” je dejal Leclerc, ko so ga vprašali, če misli, da je naredil dovolj, da bi si zaslužil sedež pri Ferrariju. “Vejo, kateri dirkač sem in oni bodo odločili, če si zaslužim ali ne. Mlad sem še in čaka me še veliko dirk ter učenja, v primeru, da res prestopim k Ferrariju pa se mi bodo izpolnile sanje.”

SlovenianEnglishItalianGermanFrenchCroatianBosnianSerbianCzechDutchSpanish