Ferrarijev motor ponagajal ekipi Haas

Avtor prispevka: , objavljeno 23. februarja 2023 .

Moštvo Haas je priprave na sezono 2023 v Bahrajnu začelo s težavami s Ferrarijevo pogonsko enoto.

Šef ekipe, Gunther Steiner je razkril, da so mehaniki morali reševati težave tako dopoldan, kakor tudi popoldan, a priznal, da zaradi tega niso izgubili veliko časa, saj sta Nico Hulkenberg in Kevin Magnussen skupaj odpeljala 108 krogov.

“Ni bilo lahko, saj smo morali odstraniti vse, da smo prišli do okvarjenega sistema,” je povedal Steiner. “Vendar nismo izgubili veliko časa. Vendar če imamo devet ur in pol časa in izgubimo uro ali dve, je to procentualno gledano veliko. Toda kar se tiče časa na stezi, smo izgubili en izhod.”

Haasovi mehaniki so po besedah Steinerja zamenjali celoten sistem, katerega ekipi dobavlja motorni partner Ferrari. Kar pa se tiče preostalega dirkalnika z njim niso imeli težav. “Težav nismo imeli, vendar moramo zdaj ugotoviti, kako dober je dirkalnik in kako iz njega izvleči najboljše, sicer pa smo zadovoljni.”

Haasova dirkača sta zasedla enajsto in devetnajsto mesto, a ker gre za testiranja je zaradi različnih zmesi gum, količin goriva in motornih map težko primerjati čase. “Toda rekel bi, da bomo v soboto kar dobro vedeli, kakšna so razmerja in kje stojimo. Več ko testiramo, več podatkov imamo in bolj je jasna slika, vendar mislim, da bo v soboto, po treh dneh testiranj, slika kar jasna.”

Če želiš, nam lahko prek PayPala hitro in varno nameniš donacijo. Vsak prispevek nam pomaga, vaša ekipa Svet hitrosti!

Donirate lahko na tej povezavi ->Doniraj