Ferrarijev motor enako močan kot Mercedesov

Avtor prispevka: , objavljeno 5. aprila 2018 .

Dirkač Mercedesa, Lewis Hamilton meni, da pogonski agregat v njegovem dirkalniku ni več nič močnejši, od Ferrarijevih motorjev. Sebastian Vettel je pred začetkom dirkaškega konca tedna v Bahrajnu dejal, da ima Mercedes letos tri do štiri desetinke sekunde prednosti pred najbližjim zasledovalcem, toda Hamilton pravi, da temu ni tako.

Mercedes je do zdaj v novi eri hibridnih V6 turbo agregatov, ki se je začela s sezono 2014, še nepremagan, to pa bi se očitno lahko letos spremenilo. “Nimam točnih številk, saj mi jih inćenirji niso zaupali, toda pravijo, da smo na kvalifikacijah, kar se tiče moči motorjev, povsem izenačeni. Očitno so se močno izboljšali, fantje v ekipi pa pravijo, da imamo vseeno nekaj prednosti na dirki. Težko je trditi po eni sami dirki, saj so vozili z drugačnimi nastavitvami, toda slika bo postala bolj jasna po naslednjih dirkah,” pravi katualni svetovni prvak.

Strokovnjaki ocenjujejo, da je Ferrari z letošnjo verzijo pridobil okrog 10 konjskih moči, čeprav so si za glavni cilj zadali večjo zanesljivost, brez izgube moči na ta račun.

SlovenianEnglishItalianGermanFrenchCroatianBosnianSerbianCzechDutchSpanish