Ferrarijev Mekies novi šef Alphe Tauri namesto Franza Tosta

Avtor prispevka: , objavljeno 26. aprila 2023 .

Športni šef moštva Ferrari, Laurent Mekies bo, kot smo poročali, prestopil v Red Bullovo moštvo Alpha Tauri, kjer bo prevzel mesto šefa ekipe, katerega pa zapušča Franz Tost.

Menjava se bo zgodila ob koncu letošnje sezone, Mekies pa bi se lahko ekipi iz Faenze pridružil že prej. Alpha Tauri pa se bo okrepila tudi z nekdanjim funkcionarjem zveze FIA, Petrom Bayerjem, ki bo v bodoče koordiniral sodelovanje med tovarnami ekipe v Italiji in Veliki Britaniji.

Laurent Mekies bo prevzel mesto šefa ekipe Alpha Tauri

Franz Tost je ekipo vodil vse od leta 2006, ko je Red Bull kupil moštvo Minardi in ga poimenoval Toro Rosso. Avstrijec je pod svojim vodstvom moštva doživel dve zmagi, in sicer Sebastiana Vettla v 2008, ko se je ekipa imenovala Toro Rosso, ter v 2020, ko je kot dirkač Alphe Tauri zmagal Pierre Gasly. Obe zmagi je ekipa dosegla v Monzi.

Forma moštva je v zadnjih sezonah začela padati, Tost pa je padel pod drobnogled, ko je nedavno izjavil, da inženirjem ekipe ne zaupa več, kljub temu pa bo 67-letnik ostal v stiku z ekipo v vlogi svetovalca.

Če želiš, nam lahko prek PayPala hitro in varno nameniš donacijo. Vsak prispevek nam pomaga, vaša ekipa Svet hitrosti!

Donirate lahko na tej povezavi ->Doniraj