Ferrarijev dirkalnik je sekundo in pol počasnejši od lanskega

Avtor prispevka: , objavljeno 17. februarja 2019 .

Pri Ferrariju so pred začetkom testiranj v Barceloni ocenili, da bodo letošnji dirkalniki sekundo in pol na krog počasnejši, kot lani. Formula 1 letos uvaja nova aerodinamična pravila, zaradi katerih bodo prednja krilca, zajemi za hlajenje zavor, ter stranice dirkalnikov manj zapleteni.

“Po prvih testiranjih v vetrovniku smo predvideli sekundo in pol slabše čase in toliko zdaj tudi kažejo simulacije,” je pojasnil Mattia Binotto, novi šef moštva Ferrari. “Dirkalniki so letos težji, aerodinamika, predvsem prednjega krilca, je precej poenostavljena. Pričakovali smo izgubo sekunde in pol in toliko smo tudi potrdili. Zdaj pa se pričenja delo, s katerim bomo v obdobju razvoja dirkalnika poizkušali povrniti to sekundo in pol. Koliko so izgubili oziroma pridobili drugi, bomo videli šele na stezi.”

Že samo poenostavljena prednja krilca bodo imela velik vpliv na delovanje aerodinamike dirkalnikov, saj zračni tok najprej potuje prek elementov na nosu dirkalnika. Tam je zdaj manj krilc, s katerimi so moštva usmerjala tok na druge elemente, ki so proizvajali podtlak.