Ferrari zmeden zaradi kazni Mercedesa

Avtor prispevka: , objavljeno 22. junija 2013 .

 

Ferrarijev spletni blog “Horse Whisperer” je tokrat udaril po odločitvi mednarodnega sodišča, ki je v Parizu Mercedesu naložilo ukor ter prepoved udeležbe na testiranju mladih dirkačev.

“Nekoliko nas je zmedlo, ko smo videli, da jo lahko nekdo, ki je pridobil “nepravično prednost”, odnese praktično brez posledic. Ne boste me prepričali, da je povsem enako, če sam tri dni testiraš v Španiji, kot če to počneš v Silverstonu z devetimi drugimi moštvi in vrsto mladih dirkačev za volanom, na lokaciji, kjer je vreme tudi v poletnem času zelo spremenljivo,” je napisal neimenovani pisec bloga.

“Kaj pa, če bi se vse to zgodilo po testiranju mladih dirkačev? Kakšna kazen bi jih doletela v tem primeru? Bi jim prepovedali pripraviti zaključno večerjo ob koncu leta?” je bil oster “Šepetalec”, ki je dodal: “Stvari v formuli ena postajajo dolgočasne. Narediš napako, dirkaš z nelegalnim delom dirkalnika in potem ti zgolj naročijo, da ga moraš pred naslednjo dirko spremeniti. Če bom kdaj vodil ekipo formule ena in bo začetek sezone težak, moram le pripraviti en lep teden testiranj v pravem trenutku, zaradi katerega bom morda moral izpustiti kakšnega kasneje tekom sezone, ko bo že vsega konec.”

Foto: Ferrari