Ferrari želi zadržati Raikkonena

Avtor prispevka: , objavljeno 21. aprila 2015 .

Ferrari si želi zadržati Kimija Raikkonena v Formuli 1, a mu še niso pripravljeni ponuditi nove pogodbe, saj odlično deluje pod pritiskom.

Finec se je na dirki v Bahrajnu z drugačno strategijo pnevmatik vrinil med oba Mercedesa, Lewisa Hamiltona in Nica Rosberga, in končal drugi. To je bil njegov najboljši rezultat, potem ko se je lani spet pridružil Ferrariju.

“Zelo sem vesel za njega. Uradno lahko rečem, da se je vrnil,” je navdušenje strnil šef Ferrarija Maurizio Arrivabene. “Pokazal je, da je dirkaška žival. Od sebe daje najboljše, ko je v rahlih težavah.”

Ferrari se mora še odločiti, ali bodo prihodnje leto dali možnost Raikkonenu, in Arrivabene pravi, da si tega želi glede na dobro predstavo na zadnji dirki. “Zadovoljen sem z dirkači, ki jih imamo, a to ne pomeni, da bom jutri podpisal z Raikkonenom. Tudi njemu sem povedal, da je vse odvisno od predstav. Je pa definitivno dokazal, da je odličen dirkač. Če me vprašate, ali si zasluži podaljšanje pogodbe, bom pritrdil. Ker nočem, da dirkač zaspi, tega ne bom rekel. To je psihološki pristop. Zaenkrat je papir še bel. Včasih moraš vzeti pisalo stran in potem vidiš Raikkonena na stopničkah,” je zaključil Italijan.

Če želiš, nam lahko prek PayPala hitro in varno nameniš donacijo. Vsak prispevek nam pomaga, vaša ekipa Svet hitrosti!

Donirate lahko na tej povezavi ->Doniraj