Ferrari: Zaostanek za Mercedesom ni več dramatičen

Avtor prispevka: , objavljeno 30. oktobra 2021 .

Šef italijanske ekipe Ferrari, Mattia Binotto meni, da po zadnji nadgradnji Ferrarijevega pogonskega agregata, zaostanek za Mercedesom ni več tako ogromen.

Po letu 2019, ko je FIA zaostrila pravila glede senzorjev za pretok goriva, je italijansko moštvo bilo težko bitko, da razvije dovolj močan motor, ter ujame ekipo Mercedes.

Med zimskim premorom, ter v drugi polovici sezone 2021, je Ferrari uvedel posodobljen hibridni sistem motorja. Tako sta Charles Leclerc v Rusiji, ter Carlos Sainz v Turčiji že preizkusila nova motorja s posodobljenim sistemom.

Kljub temu, da sta oba dirkača zaradi menjave motorja izgubila štartna mesta, pa so ugotovili, da jima posodobljen motor prinaša precej večjo zmogljivost.

Binotto meni, da so najnovejše posodobitve velik korak za Ferrari. To pomeni, da zaostanek italijanskega moštva ni več tako velik kot lansko sezono.

“Dodatna moč se zelo pozna na štartno ciljni ravnini, tako na štartu, kot tudi na koncu dirke. Če pogledamo dirko pretekli vikend, smo imeli krilca nastavljena na najvišji podtlak, pa smo bili skoraj enako hitri kot ostali. Glede na situacijo lansko leto, je to zagotovo velik korak naprej. Zavedamo se, da še vedno nimamo najboljšega motorja, a menim, da razlika za najboljšim ni več tako dramatična,” pojasnjuje Binotto.

Dodatna moč motorja je za Ferrari lahko ključna v boju za 3. mesto v konstruktorskem prvenstvu, ki jo ekipa bije z moštvom McLaren. V sezoni 2021 sta si ekipi zelo blizu, a pri McLarnu priznavajo, da ima sedaj italijansko moštvo hitrejši dirkalnik.

Tudi Binotto pravi, da ima Ferrari s posodobljenim sistemom ERS možnost, da se v naslednjih dirkah prebije na višja mesta.

“Na splošno smo minuli konec tedna imeli hitrejše kroge. Mislim, da ni samo to, da nam je dirkališče ustrezalo, vsekakor nam je nov motor pripomogel k boljši uvrstitvi. Zelo sem zadovoljen z napredkom na zadnjih dirkah. To mi daje samozavest za naprej,” še dodaja vidno zadovoljen Ferrarijev šef.

Foto: HB Press

SlovenianEnglishItalianGermanFrenchCroatianBosnianSerbianCzechDutchSpanish