FERRARI za sezono 2021 cilja na TRETJE MESTO med ekipami

Avtor prispevka: , objavljeno 23. decembra 2020 .

Morda se to zdi skromna ambicija, toda Mattia Binotto, šef ekipe Ferrari je dejal, da je letošnja uvrstitev na šesto mesto konstruktorskega prvenstva najslabši rezultat ekipe iz Maranella v zadnjih 40 letih.

Minimalni cilj je tretje mesto,” je odgovoril na vprašanje o sezoni 2021. “To ne bi smelo biti nemogoče. Ekipa, ki je bila v hibridni dobi Formule 1 štirikrat druga in enkrat tretja, ki je dve leti resno izzvala Mercedes, bi to morala doseči.” Vendar je Binotto priznal, da bodo z omejenim pravilnikom pred novim obdobje Formule 1 leta 2022 ekipe, ki so bile dobre letos, dobre tudi leta 2021. “Racing Point in AlphaTauri imata zaradi partnerstva nekaj brezplačnih žetonov za razvoj dirkalnika, McLaren pa prehaja na Mercedesov motor. Od njih pričakujem še več.

Ferrari si je za sezono 2021 zadal cilj, da osvoji tretje mesto med ekipami, a v Maranellu se zavedajo, da bodo v tem pogledu imeli močno konkurenco v ekipah Aston Martin, McLaren, Renault in AlphaTauri.

O sezoni 2021 pa Binotto pravi: “Za Ferrari bo to prehodna sezona, vendar pa ne bomo več imeli najšibkejšega motorja. Ne moremo kar tako odpisati sezone, toda koliko časa bomo vložili v dirkalnik sezone 2021 in koliko za novo obdobje v letu 2022, se bomo odločili šele takrat, ko pridemo na zimska testiranja v Barceloni,” še razkrije Italijan.                                   

SlovenianEnglishItalianGermanFrenchCroatianBosnianSerbianCzechDutchSpanish