Ferrari: Z ukazom smo želeli preprečiti morebitno trčenje

Avtor prispevka: , objavljeno 17. marca 2019 .

Pri Ferrariju so po koncu dirke obrazložili zakaj Charlesu Leclercu niso pustili, da bi se spustil v boj z moštvenim kolegom za četrto mesto.

Leclerc je na svojem debiju za Ferrari z nekoliko drugačno strategijo ob koncu dohitel Sebastiana Vettel na četrtem mestu. Moštvo si ni želelo, da bi med njima prišlo do trčenja in tako izgube točk po nepotrebnem zato so Lelcercu sporočili, da mora ostati zadaj. Sebastian Vettel je imel v zaključku dirke obilo težav s svojimi pnevmatikami, kar je pojasnil vodja moštva Mattia Binotto.

“Ob postanku smo Sebastianu nataknili srednje trde pnevmatike katere pa mu niso nudile pričakovanega oprijema. Ko ga je prehitel še Max smo se odločili, da je bolje samo zadržati pozicijo tako je do konca dirke le nadzoroval stanje pnevmatik. Deset krogov pred koncem smo se odločili, da ne bomo tvegali ter dirkačema sporočili naj zadržita pozicije.”

Pred pričetkom sezone je Binotto sicer že dejal, da bo imel Vettel vodilno vlogo v moštvo, saj je njihov glavni adut za osvojitev naslova. Odločitev zanj tako ni bila težka, saj se dirkača nista borila za zmago.

“Sebastian je v drugem delu dirke le nadziral pnevmatike in vozil proti cilju. Charles je opravil zelo dober drugi del vendar pa danes ni bilo razloga za tveganje saj se nista borila za zmago.”

Moštvo iz Maranella ob koncu ni želelo tvegati niti s strategijo še enega postanka Leclerca, da bi ta s postavitvijo najhitrejšega kroga sebi in moštvu priboril dodatno točko, čeprav je imel več kot dovolj prednosti pred šestouvrščenim Magnussenom.

“V tem delu dirke enostavno nismo želeli ničesar tvegati. V sezoni so dirke, ko nisi najboljši in je cilj le osvojitev točk. Celotno dirko bomo ponovno pregledali in ugotovili ali smo storili prav ali ne.”

Leclerc je kljub temu ob koncu poizkušal postaviti najhitrejši krog.

“Poizkušal sem v zadnjem krogu, toda bili smo precej daleč. Z dodatnim postankom nismo želeli tvegati, želeli smo le mirno zaključiti dirko.”