Ferrari z novimi posodobitvami že ta konec tedna

Avtor prispevka: , objavljeno 7. julija 2020 .

Moštvo iz Maranella naj bi že ta (drugi) dirkaški konec tedna v Avstriji pripeljalo večji paket posodobitev, ki so bile sicer načrtovane za dirko na Madžarskem.

Ferrari je bil eno izmed redkih moštev, ki na prvo dirko ni pripeljalo nobenih posodobitev in to kljub dejstvu, da so imeli v Barceloni precej težav. Sprva so tako večji paket aerodinamičnih posodobitev, ki naj bi odpravile te težave načrtovali za madžarsko preizkušnjo, a so se po težavnem prvem koncu tedna odločili, da jih večino prinesejo že v Avstrijo.

V tovarni naj bi tako dela potekala noč in dan, da bi jim ta podvig tudi uspel. Ob tem zatrjujejo, da omenjene posodobitve ne bodo izničile skoraj sekundnega zaostanka za najboljšimi, naj pa bi ga zmanjšale. Dejstvo, da bodo posodobitve na voljo že ta konec tedna bo imelo še dodatno vrednost, saj jim bo omogočilo neposredno primerjavo s prvo dirko.

Izvršni direktor Louis Camilleri je kljub nekoliko težavnem začetku sezone poudaril zaupanje v vodjo moštva Mattia Binotta.

“Pred nami je še veliko dela. Rezultati doseženi predvsem v soboto niso tisto kar si moštvo kot je Ferrari zasluži. Prav zato moramo hitro ukrepati. Zadovoljen sem z delom ter odzivom na situacijo s strani Mattie. To je odziv zelo povezanega moštva, ki je takoj zavihalo rokave ter se lotilo dela. To predstavlja šele začetek na naši dolgi poti. Takšni neuspehi tega ne bodo preprečili.”

SlovenianEnglishItalianGermanFrenchCroatianBosnianSerbianCzechDutchSpanish