Ferrari v Singapur z agresivnim izborom pnevmatik

Avtor prispevka: , objavljeno 4. septembra 2018 .

Moštvo Ferrari je bilo pri izbiri pnevmatik za svoja dirkača precej bolj agresivno od svojih konkurentov pri Mercedesu.

Pirelli je šele tretjič letos, po dirki v Monaku in Kanadi pripeljal najmehkejšo različico pnevmatik  – hypersoft. Ob teh so na voljo še soft in ultrasoft.

Pri Mercedesu so za svoja dirkača izbrali po tri komplete mehkih pnevmatik (soft), štiri komplete ultrasoft in le šest hypersoft. Pri Ferrariju pa so bili bolj agresivni in so za svoja dirkača izbrali le po en komplet mehkih pnevmatik, tri ultrasoft in devet hypersoft.

Tudi druga moštva so večinoma izbirala najmehkejšo različico – hypersoft. Moštvi Force India in Haas sta tako kot Ferrari izbrala devet kompletov hypersoft, Toro Rosso, McLaren, Sauber osem, Red Bull in Williams pa sedem, samo Mercedes šest.

Tako kot Mercedes so tri komplete mehkih pnevmatik izbrala moštva Red Bull, Renault, McLaren in Sauber s Charlesom Leclercom.

Dirkališče v Singapurju je zahtevno za moštva zaradi različnih temparatur, saj prvi in tretji prosti trening potekata po dnevi, dirka in kvalifikacije pa ponoči. Zaradi velikega števila levih zavojev je obremenjena predvsem zadnja leva pnevmatika.

SlovenianEnglishItalianGermanFrenchCroatianBosnianSerbianCzechDutchSpanish