Ferrari Vettlu ponuja novo pogodbo, a precej manjšo plačo

Avtor prispevka: , objavljeno 28. marca 2020 .

Po poročanju Sky Sports Italia so pri Ferrariju ponudili Sebastianu Vettlu podaljšanje pogodbe še za eno sezono. Kljub temu pa bi se moral Nemec ob podpisu le te strinjati s precejšnjim zmanjšanjem plače. Pogodba, ki se mu izteče ob koncu letošnjega leta mu je v treh letih nanesla kar 100 milijonov evrov. Moštvo iz Maranella je že kmalu po odpovedanem dirkaškem vikendu v Melbournu z Vettlom začelo pogovore o morebitnem podaljšanju. Nemec naj bi bil po njihovih besedah še vedno prva izbira za drugi sedež v prihodnji sezoni poleg zacementiranega Charlesa Leclerca.

Se bo pa moral Nemec, če želi ostati v moštvu zadovoljiti s precej nižjim plačilom. Izjemne predstave mladega moštvenega kolega Leclerca v svoji prvi sezoni pri Ferrariju tako niso škodovale samo Nemčevemu ugledu ter samozavesti. Ob podpisu pogodbe leta 2017 je bil v zelo dobrem položaju, bil je jasni vodja moštva. Prihod Charlesa Leclerca pa je povsem spremenil njegov položaj. Mladi Monačan mu je bil povsem enakovreden že od samega začetka in tako sezono zaključil na četrtem mestu, 24 točk pred precej bolj izkušenim kolegom. Pri Ferrariju so s kar petletnim podaljšanjem pogodbe Leclercu jasno nakazali na koga stavijo v prihodnosti.

Za koliko natančno naj bi se ob morebitnem podpisu zmanjšal njegov prihodek ni znano. Je pa jasno, da Vettel pri pogajanju nima veliko manevrskega prostora, saj se pri italijanskem moštvu že spogleduje tudi z drugimi dirkači. Na njihovem radarju naj bi bili predvsem Daniel Ricciardo, Carlos Sainz ter tudi Antonio Giovinazzi. Prav zadnji bi bil logična izbira za Ferrari, če si želijo imeti jasno določeno prvega in drugega dirkača.

Zelo zanimivo bo spremljati kakšna bo Vettlova odločitev. Bo pristal na nekoliko slabšo pogodbo, bo iskal možnosti drugje ali pa bo preprosto zaključil z dirkanjem ?