Ferrari: Vettlovo drugo mesto je zanj pomemben dosežek

Avtor prispevka: , objavljeno 28. julija 2019 .

Šef moštva Ferrari, Mattia Binotto je pohvalil predstavo Sebastiana Vettla, ki se je na VN Nemčije s povsem zadnjega štartnega mesta prebil do drugega. Binotto je dejal, da je to za Nemca pomemben dosežek, še posebej po katastorfi na kvalifikacijah, kjer je zaradi tehnične okvare izpadel že v prvem delu.

Vettel in moštveni kolega Charles Leclerc sta bila vse do kvalifikacij najhitrejša dirkača v Hockenheimu, toda smola je ustavila Vettla že na začetku pomembnega obračuna za štartna mesta, Leclerca pa v zadnjem delu. Vettel je takoj na začetku dirke pridobil nekaj mest, nato pa jih je pridobil še več, ko je mirno, nadzorovano in konstantno vozil mimo drugih dirkačev, ki so se v težkih deževnih pogojih zavrteli ali odstopili. “Dirka je bila nora, kaotična,” je povedal Binotto. “Zelo smo veseli za Sebastiana. Zanj je bilo zelo pomembno, da je tu odpeljal odličen konec tedna, še posebej, po včerajšnjem razočaranju. Glede na to, kje je dirko začel in kaj je dosegel, mu bo to vlilo nekaj samozavesti. Na stopničkah je bil vesel. Veseli smo za njega in prepričan sem, da mu bo ta dosežek koristil na prihodnjih dirkah.”

Ob dobri formi na dirki pa je Binotto vseeno obžaloval sobotne težave, s katerimi bi lahko na dirki dosegli še boljši ekipni dosežek. Vendarle pa moštvo iz Ferrarija Nemčijo zapušča zadovoljno, saj se je njihov dirkalnik na preteklih petih dirkah obnašal konstantno, kar bi lahko napovedovalo dober rezultat tudi na VN Madžarske, ki je na sporedu prihodnji konec tedna.