Ferrari v Španijo z obsežnimi posodobitvami

Formula 1: Ferrari bo v Španiji uporabil obsežen paket novosti
Avtor prispevka: , objavljeno 4. maja 2019 .

Moštvo Ferrari se v Španijo odpravlja z močno posodobljenim dirkalnikom. Italijanski mediji poročajo, da so v Maranellu pripravili obsežne spremembe prednjega in zadnjega krilca, s katerimi nameravajo rešiti, ali pa vsaj omiliti težave s segrevanjem gum.

Formula ena se z VN Španije vrača na evropska tla, moštva pa že tradicionalno za to dirko pripravijo prvi največji paket izboljšav za svoje dirkalnike, s katerim prvenstvo začnejo na novo. Ferrari bo z novostmi poizkušal ustaviti prevlado Mercedesa, ki je slavil dvojno zmago na vseh štirih dirkah letošnje sezone.

Na dirkalniku SF90 bomo tako videli nova krilca, s katerimi naj bi ustvarili več aerodinamične obremenitve, s katero bo dirkalnik na gume prenesel več energije, potrebne za njihovo ogrevanje na optimalno delovno temperaturo. Prednje krilce naj bi poleg tega z novimi usmerniki zraka preusmerjalo več zračnega toka stran od gum.

V Maranellu so za Španijo načrtovali tudi uporabo novega pogonskega agregata, vendar naj bi se zdaj nagibali k temu, da novo različico še nekaj časa razvijajo.