Ferrari v Španiji z močnejšim motorjem

Avtor prispevka: , objavljeno 21. aprila 2015 .

Moštvo Ferrari za naslednjo dirko, ki bo v Španiji, pripravlja nadgrajeno različico svojega pogonskega agregata. Sprva je bilo načrtovano, da bodo novo specifikacijo motorja prvič uporabili na VN Kanade v juniju, toda forma, ki so jo pokazali na prvih štirih dirkah je moštvu iz Maranella dala še toliko več zagona, da bodo 20 do 30 konjskih moči močnejši motor uporabili že čez tri tedne.

Kimi Raikkonen in Sebastian Vettel naj bi tako na razpolago imela pogonska agregata, ki bosta skoraj tako močna, kot motorji, ki jih ekipam dobavlja Mercedes, s čimer se bosta lažje kosala z Nicom Rosbergom in Lewisom Hamiltonom.

Šef moštva, Maurizio Arrivabene se je za predčasno okrepitev zahvalil članom moštva. “Rad bi se zahvalil vsem v Maranellu, ki so sodelovali pri izboljšavah. Ni šlo le za izboljšanje motorja, temveč celega dirkalnika. V samo treh mesecih smo dosegli nekaj, za kar je ponavadi potrebno pol leta. Ne vem, če bomo ujeli Mercedes, toda všeč mi je misel, da bomo nanje lahko pritisnili,” je povedal karizmatični vodja Scuderie.

Če želiš, nam lahko prek PayPala hitro in varno nameniš donacijo. Vsak prispevek nam pomaga, vaša ekipa Svet hitrosti!

Donirate lahko na tej povezavi ->Doniraj