Ferrari v petek ponovno z internetno predstavitvijo

Avtor prispevka: , objavljeno 16. februarja 2016 .

Kot je že bilo znano, se bo predstavitev novega dirkalnika  tradicionalne ekipe Ferrari izvedla v petek, sedaj pa je ekipa napovedala tudi uro. Novi dirkalnik bo luč sveta ugledal ob 14.00 uri na njihovi internetni strani, kot so to že storili tudi v preteklih letih.

Ostalih podrobnosti niso izdali in posledično skrivnost ostaja tudi ime dirkalnika. Predhodni je imel oznako SF15-T, pri čemer je bila SF okrajšava za Scuderia Ferrari, 15 za leto 2015 in T za turbo. Nov dirkalnik bo svoje prve kroge dokazal na prvih letošnjih uradnih testiranjih na dirkališču v Barceloni prihodnji teden v ponedeljek.

Medtem pa je njihov prvi voznik in štirikratni svetovni prvak Sebastian Vettel kritiziral tehniko v dirkalnikih. »Gledalci se hočejo poenotiti s tehniko dirkalnikov, vendar je ta tehnika za njih preveč kompleksna,« je dejal v intervjuju. »Najhujše pa je, da manjka pravi zvok motorja,« je še dodal.

Z uvedbo hibridnih motorjev v letu 2014 so se proizvajalci motorjev in ekipe bolj poenotili z razvijanjem novosti, ki se jih lahko uporabi tudi v navadnih serijskih vozilih. Vse več pa je kritikov, ki jim ne odgovarja prevelik vpliv tehnike na dirkalnike.

»Verjamem in zagovarjam, da je primarna naloga dirkalnega športa v vozniku, ki naj bo čim hitrejši in čim spretnejši, in ne v vodenem ter tehnično zapletenem dirkalniku. Bojim se, da se preveč zapletamo v pravila in da imamo vozniki vedno manj možnosti dokazovanja svojih sposobnosti,« razmišlja Vettel.

Pa vendar je Nemec poudaril, da se osebno počuti zelo dobro. »V sami ekipi se počutim zelo dobro in si lahko pri njih celo zamišljam zaključek kariere. Ne sodim med tiste, ki bi vsako leto, ali pogosto, menjali ekipo. Tudi v življenju sem navajen stalnic in ne hitrih sprememb. V ekipi se počutim odlično in vem, da lahko z njim dosegam svoje visoke in vrhunske cilje,« se je pohvalil Vettel.

Če želiš, nam lahko prek PayPala hitro in varno nameniš donacijo. Vsak prispevek nam pomaga, vaša ekipa Svet hitrosti!

Donirate lahko na tej povezavi ->Doniraj