Ferrari v letošnjo sezono F1 s 430 milijoni evrov težkim proračunom

Avtor prispevka: , objavljeno 1. februarja 2019 .

Moštvo Ferrari letos cilja na naslov svetovnih prvakov formule 1, po vzpodbudni lanski sezoni pa bodo okrepili proračun moštva in ga povečali na okrog 430 milijonov evrov. Louis Camilleri, ki je po smrti Sergia Marchionneja prevzel položaj predsednika Ferrarija, je povedal: “V 2018 smo dosegli najboljši rezultat odkar smo nazadnje osvojili naslov prvaka, letos pa ciljamo na zmago. Letos je naš cilj naslov svetovnih prvakov, zato bomo za dosego tega cilja povečali vložke.

Italijanski mediji ob tem ocenjujejo, da bo ekipi iz Maranella letos tako na razpolago 430 milijonov evrov, kar pa je še vedno okrog 20 milijonov evrov manj, kot ima na razpolago moštvo Mercedes, ki v dobi novih pogonskih agregatov še ni bilo poraženo. Nemško moštvo tako v sezoni 2019 cilja na šest zaporednih lovorik, kolikor jih je Ferrari osvojil v sezonah od 1999 do 2004, v zlati dobi Jeana Todta, Rossa Brawna, Rorya Byrna in seveda Michaela Schumacherja.

Lewis Hamilton, ki je lani postal petkratni svetovni prvak, že lovi Schumacherjevih rekordnih sedem osvojenih prvenstev, v dosegu pa je tudi rekord zmag na dirkah za Veliko nagrado. Britanec jih ima do zdaj 73, do 91 pa jih potrebuje le še 18, medtem ko je na letošnjem koledarju 21 dirk.

SlovenianEnglishItalianGermanFrenchCroatianBosnianSerbianCzechDutchSpanish