Ferrari v Fioranu odpeljal več kot 1500 kilometrov

Avtor prispevka: , objavljeno 31. januarja 2021 .

Moštvo Ferrari je bilo ta teden precej aktivno na svoji stezi v Fioranu, kjer so v petih dneh testiranj skupno odpeljali več kot 500 krogov, oziroma 1500 kilometrov. Za volanom Ferrarija SF71H iz sezone 2018 se je v teh petih dneh zamenjalo sedem dirkačev, natrpan delovni teden pa sta zaključila Mick Schumacher, letošnji dirkač moštva Haas in Ferrarijev tesni dirkač, Callum Ilott.

https://twitter.com/ScuderiaFerrari/status/1355223411908337670

Prve letošnje kilometre je v torek odpeljal Charles Leclerc, v sredo in četrtek pa se je na dinamiko njegovega novega moštva privajal Carlos Sainz, ki se je pred letošnjo sezono v Maranello preselil iz ekipe McLaren.

Priložnost za volanom rdečega dirkalnika pa so dobili tudi trije dirkači Ferrarijeve akademije mladih dirkačev FDA, Marcus Armstrong, Robert Schwartzman ter Giuliano Alesi. Za slednjega je bilo to slovo od ekipe, saj se sin nekdanjega dirkača Jeana Alesija podaja v dirkaške vode v Azijo.

V Scuderiji so teden označili kot produktiven, saj so dirkači nabirali potrebne izkušnje, ekipa mehanikov in inženirjev pa se je vpeljala nazaj v dirkanje, testiranje ter postopke, med njimi so tudi samozaščitni ukrepi zoper korona virus, katere sicer opravljajo med sezono.

“Sedem dirkačev v petih dneh in odpeljanih več kot 1500 kilometrov je za moštvo predstavljalo deloven teden,” je povedal športni šef Ferrarija, Laurent Mekies. “Najpomembnejše pa je bilo, da sta nekaj kilometrov odpeljala naša redna dirkača, Charles in Carlos, ki sta vozila prvič po zimskem premoru. Fantje iz FDA pa so dobili priložnost za nove kilometre za volanom dirkalnika Formule 1. Za Carlosa so bili to prvi krogi v dirkalniku Ferrarija, Marcus pa je sploh prvič vozil dirkalnik Formule 1. Giuliano se je s testom poslovil od nas, saj ne bo več član naše akademije.

Še bolj pomembno pa je bilo vzdušje ob naši domači stezi, saj so se fantje veselili povratka nazaj na stezo, kjer so se pripravili na začetek letošnje sezone.

Testiranja, ki so potekala v hladnem vremenu, je v petek iz boksov spremljala tudi Maya Weug, ki se je prejšnji teden kot prva pripadnica nežnejšega spola pridružila Ferrarijevi akademiji.

SlovenianEnglishItalianGermanFrenchCroatianBosnianSerbianCzechDutchSpanish