Ferrari uradno potrdil: Prišel je čas da se razidemo z Vettlom

Formula 1: Ferrari bo v Španiji uporabil obsežen paket novosti
Avtor prispevka: , objavljeno 12. maja 2020 .

Moštvo Ferrari je, kot smo pričakovali, potrdilo, da se ob koncu sezone poslavljajo od štirikratnega svetovnega prvaka Sebastiana Vettla.

Do odločitve naj bi prišlo sporazumno, razloga za prekinitev pa v sporočilu za javnost niso navedli.

“Tako smo se odločili skupaj s Sebastianom in oboji menimo, da je tako najbolje,” je povedal šef ekipe iz Maranella, Mattia Binotto.

“Odločitev ni bila lahka, saj Sebastian veliko pripomore k ekipi, točno določenih razlogov zanjo pa ni, razen te, da se oboji strinjamo, da je prišel čas, da se razidemo,” je še dodal.

Vettel je zavrnil enoletno pogodbo z znižano plačo, kakor tudi kasnejšo, dvoletno, pri tem pa pravi, da ne gre za finančni vidik sodelovanja.

” Za dosego najboljših rezultatov morata v tem športu popolnoma usklajeno delovati obe strani, z moštvom smo skupaj ugotovili, da ne želimo nadaljevati sodelovanja ob koncu te sezone,” je povedal Vettel.

“Finance v tej skupni odločitvi niso igrale vloge,” je še dodal in pojasnil, da je v preteklih mesecih zavedel, kakšne so prioritete v življenju, ter namignil celo na konec kariere dirkača Formule 1. “Vzel si bom čas in premislil, kaj mi v življenju pomeni največ.”

Nemec za zdaj nima veliko možnosti za prestop. Najverjetnejši možnosti sta McLaren in Renault, nekoliko manj možnosti pa ima za prestop k Mercedesu ali vrnitev k Red Bullu.